ÇORUM / MERKEZ - Özejder Sosyal Bilimler Lisesi

Özejder Sosyal Bilimler Lisesi

Çepni Mahallesi, Öğretmen Lisesi 5.Sokak, No 3 ÇORUM
Vizyon
Özejder Sosyal Bilimler Lisesini; yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimizin güç birliği ile beş yıl içinde; Atatürk’ün gösterdiği yolda laik, demokratik, çağdaş eğitimi hedefleyen, milli manevi değerlerimize bağlı, bugünü yarının gözleri ile görebilen, öğrenci merkezli etkili bir okul anlayışını benimseyen, sosyal ve kültürel etkinliklerle adından söz ettiren, ortaöğretim giriş sınavlarında öncelikli tercih edilen ülkemizin en çok tercih edilen üniversitelerine her yıl artan sayıyla öğrenci gönderen, evrensel eğitim–öğretim ilkeleri doğrultusunda kurumsallaşmış bir okul kimliğine kavuşturmaktır.
Misyon
Atatürkçü düşünce sistemini davranış haline getirmiş, insan haklarına saygılı, hür ve bilimsel düşünme gücünü kazanmış,farklı görüş, anlayış ve çalışmaları hoşgörüyle karşılayabilen, bilgiye ulaşma yollarını öğrenmiş yetenekli, bilimsel, teknolojik gelişmeleri takip eden ve bu gelişmelere katkıda bulunan, öğrencileri ilgi yetenek ve başarılarına göre yükseköğretim programlarına hazırlayıp, gönderen, Türkçenin yanı sıra en az bir yabancı dili etkili bir biçimde öğrenip kullanabilen, geçmişine sahip çıkan, bugünü yaşaması gerektiği gibi yaşayan, geleceğine güvenle bakabilen öğrenciler yetiştirmektir.
Başarılar
2014-2015 öğretim yılında il genelinde yapılan Necip Fazıl Kısakürek ve Mehmet Akif Ersoy şiirleri okuma yarışmalarında il birincilikleri kazanılmıştır.
Pansiyon Bilgileri
120 öğrenci kapasiteli, 90 kız ve 30 erkek öğrencinin barınabildiği karma pansiyonumuz vardır.
Ulaşım
Belediye Otobüsleri ile KYK durağında indikten sonra 3 dk yürüme mesafesinde. (Başöğretmen Anadolu Lisesinin bitişiğinde )
Öğrenci servisimiz mevcuttur.
Çepni Mah. Öğretmen Lisesi 5.Sokak, No: 3ÇORUM
Merkeze (saat kulesine) özel araçla 5 dk.
Taban-Tavan Puan Bilgileri
11.Sınıflar : 418,360-476 10.Sınıflar: 426,828-469 9.Sınıflar : 420,020-457 Hazırlık sınıfı: 445,09-473,744
FUTBOL TURNUVASI VOLEYBOL TURNUVASI BASKETBOL TURNUVASI
ÇORUM 1. ÖĞRENCİ SEMPOZYUMU